Reisebrev fra Hjorthagen i Sverige. (Travel letter from Hjorthagen in Sweden.)

The post is in English at the bottom of the page. (Originally posted 28.08.18.).

Som jeg skrev i mitt forrige innlegg EM-runde i dragrace, så er jeg nå i Stockholm et par dager for å besøke familie. Siden de er på jobb på dagtid, så har jeg tid til å sjekke ut nærområdet. Dette er jo da et område som ikke er et typisk turistmål i Stockholm, og det gjør det desto mer spennende å utforske. Jeg befinner meg nå i en del av Stockholm som heter Hjorthagen, som ligger rett nord for sentrum.

Dette er en søvnig, men sjarmerende bydel. Her er små caféer, restauranter, kiosker og barer. Man har også matbutikk og apotek, egentlig det meste man trenger når det er så kort avstand inn til sentrum.

Her er også fantastisk arkitektur, og industribygninger i sjarmerende teglstein.

På vestre siden av bydelen kan man nyte late sommerdager i et frodig grøntareale, med strandpromenade langs vannet.

Mellom denne bydelen og Stockholms Universitet ligger en park. Et yndet mål for gående, joggende, hundeluftende eller bare de som vil nyte solen på plenen. Her kan man også få kjøpt ferske grønnsaker fra utsalgsboder. Et flott fri-område midt i byen.

Her har de også sin egen skihoppbakke. Litt usikker på om de hopper på vannski?!

Når man har passert igjennom denne parken, så lander man på parkeringsplassen til Universitetet. Et ENORMT skoleområde…

På vei tilbake mot Hjorthagen i sørenden av parken, så finner man en kolonihage. Og her er det virkelig kolonihage i ordets rette forstand. Det er oppdelte små hager, med små uthus til verktøy, ikke noe annet…

Så i kveld blir det nok en tur tilbake denne søvnige bydelen for litt inntak av middag, og kanskje en øl?! Stay tuned!

Følg meg gjerne på/Feel free to follow me at:

BLOGLOVIN’

FACEBOOK

INSTAGRAM

As I wrote in my last post EM round in the drag race, then I am now in Stockholm a few days to visit family. Since they are at work during the day, I have time to check out the local area. After all, this is an area that is not a typical tourist destination in Stockholm, and it makes it all the more exciting to explore. I am now in a part of Stockholm called Hjorthagen, which is located just north of the center.

This is a sleepy but quaint neighborhood. Here are small cafes, restaurants, newsagents and bars. You also have a grocery store and a pharmacy, most of the things you need when it is so close to the center og Stockholm.

Here is also fantastic architecture, and industrial buildings in charming brick.

On the western side of the district you can enjoy lazy summer days in a lush green area, with a seafront promenade.

Between this district and Stockholm University is a park. A favorite destination for walking, jogging, dog walking or just those who want to enjoy the sun on the lawn. Here you can also buy fresh vegetables from retail stalls. A great free area in the middle of town.

Here they also have their own ski jump. A little uncertain whether they jump in water skiing ?!

When you have passed through this park, you land in the parking lot of the University. An enormously school area…

On the way back to Hjorthagen in the south end of the park, you will find a colony garden. And here it is really colonial garden in the right sense of the word. There are divided small gardens, with small outbuildings for tools, nothing else…

So tonight it’ll be another trip back this sleepy neighborhood for a bit of dinner, and maybe a beer?! Stay tuned!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.